KLINGMANN
KLINGMANN
Architecture Project
    SARAJEVO CONCERT HALL
    Sarajevo, Bosnia
    The ambition for this project was to translate the ever-changing context of the Bosnian landscape into a brand vision for a new direction. An iconic structure acts as a catalyst for economic growth, a symbol for the city, and social space. The perception of the work in its state of suspended animation and arrested motion, does not give one measurable truths but a sense of presence. Forming a highly articulated object, the proposal emerges from different points of origin, occasioning a multilevel identification.

    This perceptual experience leads to a new behavioral orientation on the site and demands a new critical adjustment to one's relationship to place. The apparent potential for movement endows the structure with a quality outside of its physical or relational definition. The compression of curvilinear spaces leaves no spatial core but rather creates a series of moving centers: a continuously shifting and destabilizing space. The structure is composed of two interlocking ellipses that create these moving centers. A continuous promenade wraps around the site at ground level and provides a social space connecting the buildings to the city.
    Data
    LOCATION: Sarajevo, Bosnia
    PROJECT SCOPE: Architectural Design
    PROJECT TYPE: Concert Hall
    CLIENT: Architectural Competition
    AWARDS: Finalist

    PROJECT SHEET
    Credits
    DESIGN TEAM:
    KABC Team: Anna Klingmann, Kaspar Gessner