KLINGMANN
KLINGMANN
Architecture Project
    ZHEJIANG ENERGY R&D COMPLEX LANDSCAPE B
    Hangzhou, China
    KABC’s vision for the innovative office and research center in the Hai Chuang Yuan Community is based upon creating a continuous multi-layered pedestrian experience. Inspired by the melancholic, unruly beauty of the wild throughout the region of Hangzhou, the landscape concept for an office and lab complex changes the rules of engagement between plant life and pedestrians. Reeds, wildflowers, seasonal plants, and a series of ponds group themselves harmoniously to form the landscape and give the everyday visitor a composed walk through wild landscapes including wetlands and wild flowers. Indigenous plants adapted to local climatic and soil conditions have been selected as greening species, and multiple greening comprising trees and bushes have been used for all green areas. Exterior landscaping, green rooftops, and interior gardens have been placed reasonably throughout the site and buildings in order to maximize the green coverage The exterior landscape also features a series of shallow reflecting pools closer to the central plaza that reflect the sun and the clouds moving across the sky. Here, people can experience a sense of the important heritage of this region within a green campus.
    Data
    LOCATION: Hangzhou, China
    SITE AREA: 20,461 m2
    PROJECT SCOPE: Landscape Design
    PROJECT TYPE: Landscape
    CLIENT: Zhejiang Energy Company
    AWARDS: Invited Competition: 1st Prize

    PROJECT SHEET
    Credits
    DESIGN TEAM:
    KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
    ARCHITECT OF RECORD:
    CSADI, Wuhan, China